Апостольская Церковь – как ее узнать? Томас Уидроу

   У цій книзі Ви знайдете різні тлумачення поняття «Церква». А також зрозумілі пояснення від автора, на основі Писання, якою повинна бути форма церковного управління.

   У другому розділі Томас Уідроу розглядає 4 види служителів: апостоли, євангелісти, єпископи та диякони. Детально розкриває апостольські принципи служіння у церкві, нагадуючи, що Христос – єдиний Голова Церкви, а всі члени Церкви повинні підкорятися Йому.

   У третьому розділі Томас розкриває різні системи церковного керівництва: прелатство, незалежність та пресвітеріанство. І коротко наприкінці додає інформацію про Синоди та Собори.

   Загалом, робота у доступній формі про важливі практичні питання Церкви.

Автор:

   ТОМАС ВУДРО (THOMAS WOODROW, 1793-1877) – дідусь Президента США Вудро Вільсона, пастор пресвітеріанської церкви у Вортінгтоні, штат Огайо, США.

   Народився 15 березня 1793 р в Пейслі, Шотландія (Paisley, Renfrewshire)

   Томас вступив до Університету в Глазго у 1815 році для вивчення таких предметів, як грецька, латинська, етика та логіка. Випустився у 1819 р.  

   Одружився з Маріон Вільямсон (Marion Williamson) 8 березня 1820 р в Горбалс, м.Глазго, Шотландія.

   Вдруге одружився на Helen Renick, nee Love 5 березня 1844 в місті Росс, штат Огайо (Ross, Ohio)

   Цей портрет був намальований у 1850-х та переданий молодшою донькою Томаса Mary Ann Love Woodrow Hunt у пресвітеріанську церкву у Вортінгтоні, штат Огайо (Worthington Presbyterian Church; Worthington, Ohio) і зараз зберігається у каплиці Уідроу (Woodrow chapel).

   Пішов з життя 25 квітня 1877 в місті Колумбус, Франклін, штат Огайо (Columbus, Franklin, Ohio)

 

Leave a Reply