Путь паломника. Джон Буньян

   Це спеціальне видання класичної нестаріючої історії-алегорії Джона Буньяна для читання в колі сім’ї у переказі Джин Уотсон. Поема «Похід паломника» вперше була видана 1678 року, і після Біблії стала найпопулярнішою книгою в Англії у XVII ст.

   Повчальний характер персонажів та їх взаємодія між собою знайомлять читача з основами християнського віровчення. Тексти доповнені малюнками В.Мітчел.

   Головний герой книги Хрістіан (християнин) знайшов одного дня на горищі книгу, яка змінила все його життя. Після зустрічі з благовісником він розпочав довгу та небезпечну, і водночас прекрасну подорож-паломництво до Небесного Міста. По дорозі паломник зустріне чимало людей, які хотітимуть збити його з вірного шляху, але, зрештою, він дійде до цілі. Що ж з ним трапилось по дорозі і кого він зустрічав? Гортайте книгу для відповідей.

Автор:

ДЖОН БУНЬЯН

 John Bunyan

28 листопада 1628, Бедфорд — 31 серпня 1688, Лондон

   Англійський письменник, баптистський проповідник. Насамперед відомий як автор алегорії-сну «Похід паломника» та повісті «Життя і смерть містера Бедмена».

   Джон походив з робітничого класу, здобув просту освіту, служив в лавах парламентської армії. Займався торгівлею. Коли йому було приблизно 21 рік одружився з молодою дівчиною-сиротою Мері, у спадок якій залишилися лише 2 книги від батька: «Шлях в рай простої людини» Артура Дента і «Практика благочестя» Льюїса Бейлі. Однак саме ці роботи вплинули на Буньяна, схиливши до побожного способу життя. Пара жила досить скромно. У 1953 році  Джон стає членом християнської церкви Бедфорда та починає слідувати повчанням свого пастиря, Джона Гіффорда.

   Невдовзі Джон Буньян стає проповідником, але після впровадження заборони на проповідницькі виступи без спеціальної освіти потрапив до в’язниці, де почав писати (саме за ґратами написав свою найвідомішу поему — «Похід паломника»). Загалом, написав понад 60 релігійних творів. 1672 року Джон вийшов на волю, коли король Чарльз II своїм указом скасував закон і дозволив нонконформістам проповідувати й проводити молебні. Він продовжив проповідувати аж до самої смерті. Помер 1688 року, похований у Бунхіл-Філдсі.

Leave a Reply