Прощение: разрывая оковы ненависти

Доступ к этой странице ограничен

«До глибини душі чіпають промовисті свідчення про силу прощення в житті людини, а також у відносинах між людьми у суспільстві та цілими народами. Це книга про прощення, яке має величезну силу, тому що приносить зміни», – архієпископ Десмонд Туту, лауреат Нобелівської премії з прав людини.

«Ця книга свідчить про те, що сила прощення набагато більша, ніж ми припускаємо. У пробаченні відсутнє примирення зі злом, і зло у свою чергу безсиле перед силою прощення», Раджмохан Ганді

Як люди, які потрапили в полон і використані своїми ворогами на будівництві залізниці в Бірмі, колишні в’язні ГУЛАГу та нацистських концентраційних таборів знаходять у собі сили пробачити тим, хто завдав їм так багато зла? Що змушує цілі народи – австралійських аборигенів, афро-американців, чорношкірих жителів ПАР – шукати примирення з тими, хто віками експлуатував їх? І як можуть ті, хто утискував інших, долучитися до благодаті прощення? Дивовижні герої Майкла Хендерсона, люди різних національностей, які сповідують різні релігії, знаходять у собі мужність розірвати хибне коло ненависті і скинути з себе ланцюги, які намертво приковували їх до страшних подій минулого.

Автор:

 

Майкл Хендерсон — англійський журналіст і ведучий теле і радіопрограм. З 1979 по 2000 рік жив у Портленді (шт. Орегон), де вів кілька власних програм на телебаченні, а також підготував понад тисячу радіо репортажів. Обіймав посаду президента Портлендського англомовного об’єднання та Орегонської ради з міжнародних справ.

Хендерсон працював у тридцяти країнах світу, де особисто познайомився з багатьма людьми та ситуаціями. Хендерсон асоціюється з діяльністю всесвітнього руху за позитивні зміни та примирення, відомого під назвою «Ініціативи змін» (раніше — «Моральне переозброєння»).

Майкл Хендерсон також є членом Королівського інституту з міжнародних справ, Співтовариства письменників, Західного союзу письменників та Інституту журналістики, який він представляє в Лондонському окружному комітеті протягом багатьох років.