Християнство Святого Письма. Тимоті Дж. Келлер

Курс 3. Посібник для лідера

Під час цього курсу ретельно досліджується характер віруючої людини, праця Духа Святого.

«Найвища мета праці Святого Духа у житті християн – це не просто дати нам відчуття загального комфорту чи сили, але змінити наш характер на характер Ісуса.

 Римлян 8:2: «Бо кого Він передбачив, тих і призначив, щоб були подібні до образу Сина Його, щоб Він був перворідним поміж багатьма братами».

Ефесян 4:13: «аж поки ми всі не досягнемо з’єднання віри й пізнання Сина Божого, Мужа досконалого, у міру зросту Христової повноти».

Процес праці Духа Дух не дає нам характер Христа автоматично, Він робить це поступово. Саме тому подібність до Христа є процесом, а не одноразовою дією. Це зростання не відбувається рівномірно, а  радше «ривками», як і у біологічному світі.

Плід Духа «А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість: Закону нема на таких!» (Галатів 5:22-23).

Курс складається з 9 занять:

1 ЄВАНГЕЛЬСЬКИЙ ХАРАКТЕР

2 ЛЮБОВ І ДРУЖБА

3 РАДІСТЬ І МИР

4 СМИРЕННЯ І САМООЦІНКА

5 ЗДЕРЖЛИВІСТЬ ТА ЕМОЦІЇ

6 ТЕРПІННЯ У СТРАЖДАННІ

7 РАСА ТА ПРИЙНЯТТЯ

8 ЧЕСНІСТЬ І НАШІ СЛОВА

9 ВЕДІННЯ І МУДРІСТЬ

Автор:

Тімоті Дж. Келлер – американський проповідник, засновник і старший пастор Пресвітеріанської церкви Відкупителя в Манхеттені, м.Нью-Йорк, співзасновник організації Redeemer City to City (CTC), яка організовує церкви в Нью-Йорку та інших містах світу (вже відкрито понад 200 нових церков в 35 глобальних містах); автор багатьох книг і ресурсів для служіння в міському середовищі. Викладає в Реформатській Богословській Семінарії (RTS). Серед його бестселерів: «Розум за Бога: чому серед розумних так багато віруючих» і «Навіщо працювати: великі біблійні істини про вашу справу»

Leave a Reply